Kompensatorer

Kompensatorer används främst vid övergångar mellan ventiler, pumpar och annan utrustning i rörsystem för att ta upp och kompensera termiska eller mekaniska förändringar. I annat fall kan rörsystemet överbelastas, vilket i extrema fall kan förorsaka deformationer, destruktion eller fel på systemet. Kompensatorer av gummi och rostfritt stål används i rörledningssystem för att kompensera för expansioner, sättningsrörelser och ojämnheter i konstruktionen. Kompensatorer tar även upp vibrationer och stomljud vilket gör att bättre arbetsmiljö erhålls.

Typiska användningsområden är rör till kraftverk och den kemiska industrin, värmeanläggningar samt vattenrör. Det finns olika kvaliteter som är anpassade för respektive media (t.ex. dricksvatten, olja, livsmedel). Normalt används gummi upp till 130 °C, PTFE upp till 220 °C, stål upp till 900° C, väv upp till 1 100 °C beroende på användningsområdena.

Vi samarbetar  med en av Europas ledande leverantörer av kompensatorer i både gummi och rostfritt stål. Gummikompensatorer finns på lager i Tyskland i storlekarna DN25 upp till DN1000 i olika typer, Flänsar i galvat stål är standard och i rostfritt finns i de vanligaste dimensionerna, samt i alla storlekar med några veckors leveranstid.

Klicka på länken nedan för översikt av våra olika typer av Kompensatorer.

>> Kompensatorer.pdf

Kontakta oss så hjälper vi dig med val av typ och dimension av Kompensator.

Gummikompensator

Stålkompensator