Apr 08, 2024

Vi är officiell återförsäljare av Rotoclear

De innovativa produkterna från Rotoclear har alla en sak gemensamt: De ger operatören en kontinuerlig klar vy över insidan av CNC-maskinen och dess bearbetningsutrymme, precis där vyn vanligtvis är skymd av vätskor och partiklar under bearbetningsprocesser. Den vanligaste produkten är den självrengörande klarsiktsrutan Rotoclear S3, som till skillnad från konkurrerande produkter erbjuder en obehindrad vy utan irriterande delar i synfältet.

– Vi är mycket glada och stolta över att Rotoclear har valt oss som deras exklusiva återförsäljare i Sverige för deras marknadsledande och innovativa produkter, säger Peter Almqvist, VD på Damaskus Maskinskydd.

En av de mer innovativa produkter från Rotoclear är Rotoclear C2, ett robust kamerasystem med 4K-upplösning där kameran kan monteras direkt på spindeln i CNC-maskinen. Kamerasystemet kan då övervaka själva verktyget i CNC-maskinen genom att spela in och spara, övervaka lokalt eller koppla upp det mot Internet och live-streama. Med hjälp av AI går det att få till en varning när verktyget börjar bli utnött och därmed utföra byte i god tid.

– Detta medför att Rotoclear C2 absolut är en del av Industri 4.0.

Läs mer om Rotoclear här.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.