Avstrykare

En avstrykare är en sorts tätning som förhindrar att smuts, fukt, spån eller andra främmande partiklar dras in i maskineriet. Man brukar oftast definiera två typer av avstrykare, nämligen Gejdavstrykare samt Teleskopsavstrykare.

Gejdavstrykare

Gejdavstrykare är oftast maskin-unika och kan vara både linjära samt formgjutna. Vi tar fram avstrykare som passar dina befintliga maskiner eller vid nykonstruktion. Skicka en ritning på  avstrykaren, eller den fysiska avstrykaren, så tar vi fram underlag till dig.

Vi har tagit fram flertalet avstrykare till maskintyper som Traub, Okuma, Mazak, STAMA, DMG, Mori Seiki, SMT, Heller, Hüller Hille m.fl. Nedan presenterar vi några listor på avstrykare till olika maskintyper, där vi lagerhåller flertalet för omgående leverans.

>> Okuma avstrykare (pdf)

>> Traub avstrykare (pdf)

>> Hüller Hille avstrykare (pdf)

Teleskopavstrykare

Teleskopavstrykarna används som tätning mellan rörliga teleskopiska maskinskydd. Damaskus Maskinskydd har teleskopavstrykare i flera olika utföranden och de består oftast av en stålprofil och gjuten gummiprofil (NBR eller polyuretan). Vissa avstrykare har även en föravstrykare i rostfritt stål som exempelvis tillämpas i applikationer med heta spåner. Vi tillhandahåller även Teleskopavstrykare utan stålprofil, således endast gjuten gummiprofil.

>> Ladda ner vår katalog för standardavstrykare här (pdf)

Gejdavstrykare

Teleskopavstrykare

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.