Avstrykare

En avstrykare är en sorts tätning som förhindrar att smuts, fukt, spån eller andra främmande partiklar dras in i maskineriet. Man brukar oftast definiera två typer av avstrykare, nämligen Gejdavstrykare samt Teleskopsavstrykare.

Gejdavstrykare

Gejdavstrykare är oftast maskin-unika och kan vara både raka samt formgjutna. Vi har tagit fram flertalet avstrykare till maskintyper som Traub, Okuma, Mazak, STAMA, DMG, Mori Seiki, SMT, Heller, Hüller Hille m.fl. samt att vi har flertalet av dessa gejdavstrykare på lager. Vi har möjlighet att ta fram avstrykare som passar dina befintliga maskiner. Skicka en ritning av din gamla avstrykare, eller själva avstrykaren, till oss så tillverkar vi nya efter dessa.

Teleskopavstrykare

Teleskopavstrykarna används som tätning mellan rörliga teleskopiska maskinskydd. Damaskus Maskinskydd har teleskopavstrykare i flera olika utföranden och de består oftast av en stålprofil och gjuten gummiprofil (NBR eller polyuretan). Vissa avstrykare har även en föravstrykare i rostfritt stål som exempelvis tillämpas i applikationer med heta spåner. Vi tillhandahåller även Teleskopavstrykare utan stålprofil, således endast gjuten gummiprofil.

Gejdavstrykare

Teleskopavstrykare