Lamellmatta

Lamellmatta är ett effektivt och underhållsfritt skydd som höjer säkerheten för både maskin och människa.

Lamellmattan används främst i tuffare miljöer, exempelvis i bearbetningsmaskiner med stor mängd eller större metallspånor. Andra användningsområden kan vara som ett jalusi där fysisk åverkan förekommer, som vid verktygsväxlare, automatiserade robotceller samt automatiserade lagersystem. Den kan även fungerar som skydd i X-led på bakre vägg i bearbetningsmaskiner.

Lamellmattan kan monteras separat och hänga löst, eller så monteras den på en fjäderbelastad eller motordriven industrigardin.

Damaskus Maskinskydd tillverkar lamellmattor av aluminiumprofiler som länkas i varandra. Vi har lamellmattor i olika tjocklekar i lager och de måttanpassas för just dina behov. De vanligaste tjocklekarna presenteras nedan med dess inbyggnadsmått, men vi har också en tunnare variant på 3.0 mm. Ladda gärna ner vårt datablad nedan för mer teknisk information.

>> Ladda ner vårt datablad här (pdf)

Vissa av våra lamellmattor fungerar också som sk ”Pit-covers” vilket innebär att lamellmattan används för att täcka över ett hål i golvet och den är möjlig att gå på.  Läs mer via länken nedan.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.