Siktrutor

Visiport® och Rotoclear®

Siktrutor tillåter operatören att överskåda verksamheten inuti en bearbetningsmaskin under drift på ett säkert sätt.

Siktrutor underlättar arbetet i de flesta verkstäder. Funktionen innebär att rutan roterar och därmed stöter den undan skärvätskan och operatören får klar sikt över den bit som bearbetas i maskinen. Detta medför stora fördelar ur både ett ergonomiskt- som ett säkerhetsperspektiv. Siktrutor har sitt ursprung från marina applikationer men har de senaste decennierna fått en allt bredare användning inom industrin.

Damaskus Maskinskydd marknadsför två typer av siktrutor: Visiport® och Rotoclear®.

Vi lagerhåller enbart Visiport®, både kompletta siktrutor samt reservdelar.

>> Artikellista Visiport® (pdf)

Siktrutorna Visiport® och Rotoclear® monteras genom att antingen limmas direkt mot rutan, eller att skruvas mot ett säkerhetsfönster eller montageplatta, vilket innebär ett minimalt ingrepp på maskinen när den installeras. De kan installeras antingen direkt vid maskinbyggnad eller efter att bearbetningsmaskinen varit i drift i flera år.

Klarsiktsrutor hjälper till att undvika kostnader associerade med användning av stora mängder kylarvätska, utan att för den sakens skull förminska översikten av maskinrummet.

För att få full koll på produktionsprocessen i maskinen samt garanterar att man kan se hur maskinen arbetar i realtid, då används Rotoclear Camera. Läs mer under länken nedan.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.