Robusta bälgar

Robusta bälgar används främst i applikationer med tuffare miljö.

Tuffare miljöer för bälgar kan vara höga temperaturer, kraftigt med smuts, spånor, svetsloppor m.m. Robusta bälgar kännetecknas av hög rivhållfasthet, hög nötningsbeständighet, kemisk beständighet samt mycket goda temperaturegenskaper och har därmed en längre livslängd. Dessa egenskaper gör bälgen till ett pålitligt skydd för dina maskiner.

Med de olika material som finns att tillgå så är våra robusta bälgar väl anpassade för en grov arbetsmiljö med höga temperaturer samt med kemiska- och fysikaliska exponeringar. Dessutom så tillverkas de för din unika applikation och de kan tillverkas med en mycket lång slaglängd.

Våra robusta bälgar kan även erhållas som öppningsbara, antingen med dragkedja, kardborre eller knappar. Bälgarna kan också förstärkas med stödringar, både på in- och utsida, samt med invändiga bussningar.

Ladda ner vårt ritningsunderlag och fyll i dina mått.

>> Ritningsunderlag Robust bälg med flänsar (pdf)

>> Ritningsunderlag Robust bälg med halsar (pdf)

Via länkarna nedan kan du dels läsa mer om de olika material som finns att tillgå för Robust bälgar och dels se vår lista över slangklämmor för att fästa din robusta bälg med.

Materialegenskaper

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.