May 21, 2024

Damaskus Maskinskydd är involverad i leverans av bälgar till Stockholms tunnelbana

Det är med stor glädje vi kan presentera att MTR Nordic Group har valt vår italienska leverantör PEI Mobility som leverantör av ytterbälgar till Tunnelbanetågen i Stockholm.

PEI Srl är en italiensk tillverkare av maskinskydd och Damaskus Maskinskydd är deras återförsäljare i Sverige. PEI Mobility är en del av PEI Srl och de specialiserar sig på bälgar för bussar och tåg, det så kallade dragspelet.

PEI Mobility har blivit utvalda av MTR Nordic Group att leverera ytterbälgar till Tunnelbanetågen av modell C20 i Stockholm. Damaskus Maskinskydd har varit delaktig i hela processen från första förfrågan och nu vidare med serieleveranser.

– Vi har jobbat tillsammans med PEI Mobilty genom hela detta projekt med MTR. Och att vi nu börjar få se våra bälgar på tunnelbanetågen i Stockholm är vi både stolta och glada över, säger Peter Almqvist, VD på Damaskus Maskinskydd

Varje dag görs 1.3 miljoner resor med Stockholms tunnelbana Det är på uppdrag av Stockholms Trafikförvaltning som MTR Nordic Group ska genomföra byte av ytterbälgar på Stockholms tunnelbanetåg och där har PEI Mobility valts som leverantör. Huvudskälen till utnämnandet av PEI Mobility är bälgens mycket slitstarka material, attraktiva design, enkel att installera, den totala livscykelkostnaden samt närheten till teknisk support i form av Damaskus Maskinskydd.

För mer information och vid frågor, vänligen kontakta vd Peter Almqvist.

E-post: peter.almqvist@damaskus.se

Telefon: +46 (0)70 927 95 22

Foto: MTR

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.